Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-02@11:01:51 GMT

نقشه راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی ترسیم می‌شود

تاریخ انتشار: ۶ بهمن ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۶۷۳۲۹۸

نقشه راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی ترسیم می‌شود

مشیرالحق عابدی شامگاه یکشنبه در نشست بررسی نقشه راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی افزود: یکی از مهمترین راهکارهای موفقیت این طرح توجه به گذشته کشت است که باید با بررسی نقاط ضعف و قوت آینده را ترسیم کرد.

وی گفت: با توجه به حضور دانشگاهیان و مدیران‌ کل دستگاه‌های اجرایی طرح ارایه شده باید براساس حوزه اختیارات دستگاه‌ها تنظیم و ارایه شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

معاون استاندار خراسان جنوبی با بیان اینکه ورود دانشگاهیان برای تنظیم این طرح حایز اهمیت است اظهار داشت: امیدواریم برنامه ارایه شده براساس کمیت و کیفیت محصولات تولیدی ساماندهی شود.

وی استفاده از روش‌های نوین را از مهمترین مسایل مورد نظر در این طرح عنوان کرد و گفت: با توجه به خشکسالی‌های مکرر اما هنوز از نرم کشت گندم پایین‌تر نیامدیم که بیانگر استفاده از روش‌های نوین آبیاری و کمک علم به عمل است.

عابدی تصریح کرد: در زمینه فراوری و جلوگیری از خام‌فروشی باید بررسی شود آیا با تامین زیرساخت‌های فراوری، محصولات تولیدی ظرفیت فراوری را خواهند داشت که باید به صورت علمی تبیین شود.

وی گفت: تبیین مسایل علمی در این طرح دستگاه‌ها را مکلف به پیاده‌سازی برنامه‌ای علمی خواهد کرد که امیدواریم با تحقق این طرح به صورت کاملا تخصصی و علمی شاهد پیشرفت در این حوزه باشیم.

یک هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در خراسان جنوبی 

مجری طرح نقشه‌ راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی هم گفت: اکنون یک هزار و ۳۰۰ گونه گیاه دارویی در خراسان جنوبی وجود دارد که ۸۰ گونه آن جزو گیاهان کمیاب و بومی است.

محمدحسین امینی فرد افزود: حدود یک سوم مساحت استان مربوط به گیاهان زراعی و دارویی است که سالانه حدود ۲ هزار میلیارد تومان درآمد دارد.

وی گفت: کاشت گیاهان دارویی درآمد متناسبی را برای استان خواهد داشت اما متاسفانه ضعف‌های اساسی در حوزه کاشت و فراوری گیاهان دارویی داریم.

عضو هیات علمی دانشگاه تصریح کرد: متاسفانه از ۶۳ تن زعفران تولید شده سالانه ۸۵ درصد به صورت فله به فروش می‌رسد و ۸۵ درصد تولید ۱۹ هزار تن محصول زرشک باز هم فله فروشی می‌شود.

وی اظهار داشت: هیچ گونه دارویی از گیاهان دارویی استان مورد تایید وزارت بهداشت تولید نمی‌شود و در مرحله فراوری وضعیت مناسبی نداریم.

وی سنتی بودن کاشت، پایین بودن عملکرد، خشک کردن غیراصولی، کم بودن تجهیزات آزمایشگاهی، خام فروشی و برندسازی را از مهمترین نقاط ضعف استان در زمینه گیاهان دارویی ذکر کرد.

امینی فرد حوزه‌های زیرساخت، آموزش، پژوهش و تحقیقات، بازار و اقتصاد و ترویج و گردشگری را از مهمترین موضوعات مورد بررسی نقشه راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی بیان کرد.

اولین نشست بررسی نقشه راه گیاهان دارویی خراسان جنوبی با حضور معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان جنوبی، مدیران کل دستگاه‌های اجرایی و اساتید دانشگاه برگزار شد که در این جلسه فقط به حوزه زیرساخت‌ها اشاره و مقرر شد با توجه به اینکه این نشست به صورت پرسش و پاسخی بین تنظیم کننده طرح و اعضا بود جلسات بعدی در قالب کمیته‌های تخصصی آموزش، بازار، اقتصاد و ترویج برگزار شود.

برچسب‌ها گیاهان دارویی استانداری خراسان جنوبی خراسان جنوبی اراضی کشاورزی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: گیاهان دارویی استانداری خراسان جنوبی خراسان جنوبی اراضی کشاورزی گیاهان دارویی استانداری خراسان جنوبی خراسان جنوبی اراضی کشاورزی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۶۷۳۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی از نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات حوزه بیرجند، درمیان و خوسف خبر داد و گفت: ۲۸۷ شعبه أخذ رأی در این دوره فعال خواهد بود. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، حجت الاسلام مهدی یعقوبی امروز در جمع خبرنگاران اظهار داشت: انتخابات 11 اسفند پارسال که مربوط به مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان رهبری بود، در صحت و سلامت کامل برگزار شد.

وی با اشاره به تأکیدات مقام معظم رهبری در زمینه فعالیت‌های شورای نگهبان افزود: در این انتخابات نیز شورای نگهبان حضور فعال دارد و با تخلفات برخورد می‌شود تا سلامت انتخابات حفظ شود. در مرحله اول انتخابات تخلفاتی گزارش شد که نسبت به میانگین کشوری بسیار پایین بود و عمدتا در حوزه تبلیغات بوده است و برخی از گزارشات نیز در دیگر حوزه‌ها ثبت شده است.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی بیان کرد: صحت انتخابات استان در اولین مرحله از اعلام صحت انتخابات در حوزه‌های انتخابات کشور اعلام شد.

یعقوبی با اشاره به اینکه انتخابات در حوزه بیرجند، درمیان و خوسف به دور دوم کشیده شده است گفت: طبق قانون اگر نامزد‌ها نتوانستند یک پنجم کل آرا را کسب کنند به اندازه 2 برابر کرسی مجلس، نامزد‌های دارای بیشترین رأی به دور دوم راه پیدا می‌کنند، اما در انتخابات میان دوره‌ای مجلس و همچنین در مرحله دوم انتخابات، کسب یک پنجم آرا مطرح نیست و فردی که بیشترین رأی را کسب کند، به مجلس راه می‌یابد. 287 شعبه أخذ رأی در دومین مرحله از انتخابات در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف فعال خواهند بود که 188 شعبه مربوط به بیرجند، 56 شعبه مربوط به درمیان و در خوسف 43 شعبه فعال خواهند بود.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی اظهار داشت: شبکه نظارت بر انتخابات در کشور مردمی است و افراد آموزش دیده هستند و افراد می‌توانند نسبت به ثبت‌نام در دفاتر شورای نگهبان در شهرستان‌ها اقدام کنند. ممکن است برخی از ناظرین مرحله اول نتوانند در مرحله دوم حضور پیدا کنند که امر تغییر و جابجایی صورت می‌گیرد و آموزش اغلب افراد در انتخابات 11 اسفند انجام شده است.

وی با اشاره به اینکه حدود 50 درصد واجدین شرایط رأی‌دهی استان در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف هستند، گفت: 990 نفر در شبکه نظارت بر انتخابات حضور خواهند داشت.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی عنوان کرد: شرط اصلی رأی دادن داشتن 18 سال تمام است که افراد متولد 21 اردیبهشت سال 1385 به قبل می‌توانند در انتخابات مرحله دوم شرکت کنند؛ همچنین افرادی که در دور قبل در حوزه انتخابیه بیرجند، درمیان و خوسف شرکت کرده‌اند و افرادی که در دور قبل رأی نداده‌اند نیز می‌توانند در انتخابات شرکت کنند، اما سایر افراد نمی‌توانند در انتخابات شرکت کنند.

یعقوبی اظهار داشت: اطلاعات رأی دهندگان در دستگاه‌های احراز هویت ثبت است و با مدارکی چون شناسنامه، کارت ملی، گواهینامه، گذرنامه و کارت پایان خدمت نظام وظیفه می‌توان رأی داد. در این مرحله، دستگاه‌های احراز هویت دارای ماژول اثر انگشت نیز فعال خواهند بود و به احتمال زیاد، انطباق کدملی با اثر انگشت نیز انجام خواهد شد.

رئیس هیئت نظارت بر انتخابات استان خراسان جنوبی با بیان اینکه خراسان جنوبی دومین استان دارای بیشترین مشارکت در انتخابات 11 اسفند بوده است، گفت: باید با همکاری مردم و حامیان نامزدها، رعایت قانون صورت بگیرد تا انتخابات سالمی داشته باشیم. با توجه به شناختی که از نامزد‌ها وجود دارد، انتظار می‌رود تخلفات حداقلی باشد و به صفر برسد.

انتهای پیام/252/

دیگر خبرها

  • کهگیلویه و بویراحمد بهشت سرمایه‌گذاری در عرصه گیاهان دارویی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • کهگیلویه و بویراحمد، بهشت گیاهان داروئی؛ فرصتی که از دست می‌رود
  • مبادله ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری فارس و هیئت‌های خارجی
  • ناسا پس از نیم‌قرن نقشه آبی زمین را دوباره ترسیم کرد/ عکس
  • مبادله بیش از ۴۰ تفاهم‌نامه سرمایه‌گذاری بین استان فارس و هیات‌های خارجی
  • حمیدیه رتبه برتر تولید نعنای دارویی در استان خوزستان+فیلم
  • نظارت ۹۹۰ ناظر بر دور دوم انتخابات بیرجند، درمیان و خوسف
  • برداشت گیاهان دارویی از رویشگاه‌های هرمزگان
  • ظرفیت کشت گیاهان دارویی در بیش از ۵۰ نقطه لرستان
  • اهلی سازی دو گیاه دارویی در خراسان شمالی