Web Analytics Made Easy - Statcounter

ساخت و ساز در حریم رودخانه‌ها کاری مهم است در این راستا برای تهیه نقشه پهنه‌بندی سیلاب در ۱۴ هزار کیلومتر مسیر رودخانه اصلی در استان خراسان جنوبی در دست اقدام است. ۲۱ بهمن ۱۳۹۸ - ۱۲:۵۲ استانها خراسان جنوبی نظرات - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بیرجند، ایران روی کمربندخشکی زمین قرار گرفته و خصوصیات اقلیمی این مناطق که کمبود بارش و نامنظم بودن است و خشکسالی‌های اخیر سبب شده مردم در حریم رودخانه‌ها اقدام به ساخت و ساز کنند که این اتفاقی نگران کننده در زمان بروز سیلاب است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سیل فروردین ماه در کشور نشان داد بیشترین خسارت به خانه‌های مسکونی و زمین‌های کشاورزی و زراعی بود که در حریم و بستر رودخانه‌ها احداث شده بود. خشکسالی طولانی مدت و جاری نبودن آب در مسیر رودخانه برای افراد و ساکنان این مناطق فریبنده بوده است که اقدام به ساخت و ساز در حریم رودخانه کرده و اینک با بارش‌های سیل آسا دچار ضرر و زیان شده‌اند.

خراسان جنوبی نیز از این امر مستثنی نبوده و در حریم رودخانه‌ها ساخت و سازهایی صورت گرفته است.

حریم رودخانه‌های جنوب کرمان تا 5 ماه آینده آزادسازی می‌شود1770 واحد مسکونی غیرمجاز در بستر و حریم رودخانه‌های استان کرمانشاه وجود داردرئیس کل دادگستری استان اصفهان: ساخت و سازهای غیرمجاز در حریم رودخانه زاینده رود تعیین تکلیف می‌شود

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی به خبرنگار تسنیم گفت: با توجه به گستردگی خراسان جنوبی همچنین با توجه به محدودیت‌های اعتباری نقشه برداری از حریم رودخانه‌ها و تعیین بستر با اولویت مناطق پرجمعیت خواهد بود.

حسین امامی افزود: با توجه به حوادث اخیر ناشی از وقوع سیلاب در مناطق مختلف کشور و خسارات جانی و مالی فراوان به مردم توصیه می‌شود از رودخانه‌ها صیانت کنند چون مهمترین ذینفع خودشان هستند.

وی اظهار داشت: بارندگی‌های رگباری سبب وقوع سیلاب و روان آب می‌شود، بنابراین توصیه می‌شود مردم در این ایام از حضور و استقرار در حریم و بستر رودخانه‌ها خودداری کرده و به محدود بودن بارندگی‌ها توجه نکنند.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی یادآور شد: بخش عمده‌ای از تلفات ناشی از سیلاب‌های روزهای گذشته ناشی از بی توجهی به بستر رودخانه‌ها بوده که به راحتی می‌توان از وقوع اینگونه مشکلات جلوگیری کرد.

امامی با اشاره به میزان ظرفیت مهار روان آب‌ها در سطح استان افزود: در وضعیت آرام ظرفیت مهار روان آب‌ها به میزان 450 میلیون مترمکعب و در وضعیت بارانی ظرفیت مهار به میزان 750 میلیون مترمکعب در سطح استان خواهد بود.

وی با اشاره به تهیه نقشه پهنه‌بندی سیلاب در استان گفت: این طرح در 14 هزار کیلومتر رودخانه اصلی اجرا می‌شود که تاکنون 750 کیلومتر نقشه برداری شده است.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی با بیان اینکه مهم‌ترین هدف اجرای طرح  این است که در بستر و حریم رودخانه‌ها کاداستر انجام ‌شود تا افراد نتواند برای رودخانه‌ها سند بزنند گفت: آزادسازی بستر و حریم رودخانه‌ها، مطالعات دقیق میزان رودخانه‌ها و تعیین کاربری را از دیگر اهداف اجرای پروژه پهنه‌بندی سیلاب است.

وی گفت: استان پهنه وسیعی دارد طول رودخانه‌های آن زیاد و اجرای این طرح بعد از سیلاب سال گذشته با اهمیت است که مناطق شهری و نقاط پر جمعیت از اولویت‌های این طرح محسوب می‌شود.

امامی با بیان اینکه در نقشه پهنه بندی سیلاب بعد از نقاط شهری و پر جمعیت، دیگر مناطق در بازه زمانی مناسب نقشه برداری می‌شود افزود: 900 کیلومتر نقشه برداری در حال انجام است که این در این محدوده بستر رودخانه‌ها، میزان روان آب و حوضه آب ریز شناسایی و نقشه‌برداری می‌شود و با توجه به نقشه‌ها و پهنه بندی سیلاب‌ها، برای جانمایی و احداث طرح‌های زیربنایی و نقاط در معرض سیل می‌توان تصمیم گیری کرد تا در نقاطی که با خطر همراه است از سرمایه گذاری و ساخت و ساز جلوگیری شود.

مدیرعامل شرکت آب منطقه‌ای خراسان جنوبی گفت: امسال 45 حلقه چاه پلمب شد و انسداد هفت چاه دیگر در دست اقدام است.

وی بیان کرد: با توجه به اقدامات انجام شده طی سال‌های گذشته برای کنترل و جلوگیری از اضافه برداشت از چاه‌های مجاز، میزان برداشت واقعی از چاه‌های کشاورزی از 709 میلیون متر مکعب در سال 92 و قبل از نصب کنتورهای هوشمند به 513 میلیون متر مکعب در سال 97 کاهش یافت.

انتهای پیام/254/ز

R41348/P/S6,56/CT1

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان جنوبی بستر و حریم رودخانه ها نقشه پهنه بندی سیلاب حریم رودخانه ها بستر رودخانه ها هزار کیلومتر رودخانه اصلی نقشه برداری ظرفیت مهار ساخت و ساز روان آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۸۴۹۶۸۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد

 منصوری معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد با اشاره به به سیلاب‌های اخیر و ضرورت حفظ و حراست از بستر رودخانه‌ها گفت: در حال حاضر، در ۳۷ کیلومتر از رودخانه‌های استان یزد، حد حریم و بستر انجام شده است.

وی افزود: همچنین ۳۴ کیلومتر از رودخانه‌ها لایروبی و در ۲/۳ رودخانه‌ها دیواره ساحلی کشیده شده است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به رفع تصرف اخیر در رودخانه ارزانک از توابع بخش خضرآباد اشاره کرد و گفت: ۴ مورد تصرف شامل ساخت استخر، درختکاری و ساخت منزل مسکونی در این رودخانه انجام شده بود که با دستور مقام قضایی رفع تصرف شد.

مردم می‌توانند در صورت مشاهد تصرف در حریم و بستر رودخانه‌ها با سامانه شکایات مردمی شرکت آب منطقه‌ای استان یزد به شماره تلفن ۳۱۰۷۷ اطلاع دهند.

باشگاه خبرنگاران جوان یزد یزد

دیگر خبرها

  • ۶ کیلومتر باند دوم محور نهبندان - زابل زیربار ترافیک رفت
  • هشدار وقوع سیلاب در رودخانه‌های کردستان
  • ۵۰ واحد مسکونی در خراسان جنوبی بر اثر سیلاب اخیر خسارت دید
  • خسارت سیل به زیرساخت‌های خراسان جنوبی تشریح شد
  • خسارت سیل در خراسان جنوبی چند میلیارد تومان بود؟
  • عملیات روسازی و ریل گذاری ۷۰ کیلومتر از پروژه راه آهن خراسان جنوبی
  • رفع تصرف ۲۰۰۰ متر از رودخانه‌های استان یزد
  • رفع تصرف ۵۵ هکتار از بستر زرینه‌رود
  • رفع تصرف ۲ هکتار از رودخانه‌های استان یزد
  • کنترل ۲ میلیون متر مکعب سیلاب در سازه‌های آبخیزداری بیرجند